11/5000 LED lučka ne sveti, kako popraviti

- 2021-04-21-

Najprej si moramo ogledati pojav led žarnice, ki ni prižgana, je svetleča svetilka ali vse lučke niso svetle, ker je v obeh primerih vzrok drugačen, če gre za težavo določene svetlobne kroglice, je verjetno, da je kakovost kroglic žarnice slaba, predolg svetlobni čas bo izgorel, zato je za zamenjavo pločevinke potrebna le ustrezna kroglica žarnice. Če vse lučke ne svetijo, lahko pride do težave z napajalnikom. Ta težava je zelo pogosta, ker so številni napajalniki z LED-svetilkami na trgu postopni ali linearni s konstantnim tokom, ki ga je treba nadomestiti z bolj stabilnim in varnim izoliranim napajanjem s stalnim tokom.

V led luči, ki ne sveti natančno, kako naj deluje, izklopite stikalo s pomočjo lestve, da porušite lupino svetilk in luči in nato odstranite žarnice, ki so bile poškodovane ali napajane, v trgovino s strojno opremo za nakup ujemanje dodatkov nazaj, glede na prvotni videz za obnovo dobrega, ne pozabite izbrati pri nakupu materiala zakonitih poslovnih izdelkov, znana blagovna znamka je najboljša, na ta način je življenjska doba svetilk daljša.

V normalnih okoliščinah je življenjska doba LED-sijalk več kot 50.000 ur, tudi če odprete 24 ur na dan, lahko uporabite tudi približno 6-7 let, tako da, če so domače LED-luči vedno težava, bi morali plačati pozornost na običajne navade uporabe, ne mudi se odpiranja in zapiranja svetilk, to bo povzročilo udarni tok, vplivalo na življenjsko dobo LED luči oh.